Om rottweilern

Historik om rasen rottweiler

  

 

Rottweilern är en respekterad brukshund med framgångar inom flera bruksgrenar. Rasen skall ha alla de egenskaper som förknippas med en effektiv brukshund, mod, nervfasthet, naturlig skärpa samt vara arbetsvillig och följsam. Väljer man att skaffa sig en Rottweiler bör man först sätta sig in i rasens egenskaper. Man skall också vara beredd på att dagligen ge hunden flera timmar motion och den mentala stimulans som en brukshund kräver för att bli en bra familjemedlem.


Rottweilern räknas till de äldsta raserna och härstammar från molosserhundarna. Dess ursprung går tillbaka till romartiden då de användes som vakt- och boskapshundar. Hundarna följde de romerska legionärerna över ?Alperna som människans beskyddare. I trakten av staden Rottweil sammanträffade de med inhemska hundar och en blandning skedde. Deras huvuduppgift blev nu att driva och vakta kreaturshjordar och som vakt åt sin ägare och hans egendom. Under medeltiden var Rottweilern känd som jakthund av vildsvin.

Rottweilern fick sitt namn "Rottweiler Metzgerhund" (Metzger=slaktare) efter den gamla riksstaden Rottweil i Tyskland. ?Slaktarna födde upp hundarna efter prestations och bruksändamål. När man i början av 1900-talet sökte lämpliga polishundar, prövades även Rottweilern. Det visade sig mycket snabbt att Rottweilern var väl lämpad för polisarbete. År 1910 godkändes den officiellt som brukshund.

Den första stamboksförda Rottweilern i Sverige var Syda vom Karlstor som importerades av brandkaptenen ?Karl Gyllenhammar, kennel Gyllis. 1915 kom Prinz v.d. Steinleich och den första kullen Rottweilervalpar i Sverige föddes detta år.

För att läsa mer om Rottweilerns historia klicka på länken nedan.
[Länk till rottweilerns historia]

 

Den här sidan är kopierad från Rottweilerklubbens hemsida.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.05 | 11:01

Säger detsamma, det är förfärligt ledsamt..

...
22.05 | 01:30

Förstår din sorg, fick nyligen ta bort min Rottis som
Bara blev 6 år gammal. Han fick cancer i bogen :(

...
18.12 | 10:22

...
11.12 | 03:25

Hej Inger!

Jag har mailat dig.

MVH//Olga

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS