Det här är Tarantinos familj

Matte Inger

😘Jag heter Inger (53 år) och är Tarantinos matte. Jag arbetar som sjuksköterska. Det kändes lite konstigt att bli hundägare, det kom lite plötsligt som flickan sa! Jenny, min dotter var ju ägare till Tarantino men fick sin rygg opererad. Helt plötsligt stod de inför en situation som var svårlöst, vad göra? Lämna bort honom eller ta bort honom? Det sistnämnda kändes inte som något som helst alternativ, absolut inte för mig i alla fall. Självfallet erbjöd jag mig (och min sambo) att vi skulle ta över Tarantino.

Sagt och gjort, den 20 november när jag hade varit med Jenny på återbesök till ortopeden med hennes rygg, följde Tarantino med mig hem till Sverige. Det var år 2006. Jag kan lugnt säga att jag var ganska nervös.....

Hundar och katter hade vi hemma när jag var barn, min före detta man hade hund under vår tonsårstid. Skillnaden var ganska stor, dessutom handlade det om att ta över en rottweiler och det förpliktar! Dagligen läser man den ena skräckhistorien efter den andra om dessa förfärliga kamphundar!

Nu vet ju både vi och även ni, som läser dessa sidor att trevligare hundras finns inte att finna! Fast det klart, jag är part i målet!

Det här är det mest fantastiska som hänt min matte (förutom att ha "blivit med mig") att bli mormor! Matte har nu två små barnbarn! Sebastian och Jonathan, jag blir nästan avis....

Husse Micke

Tarantinos husse heter Micke och är sambo med matte Inger. Självklart samtyckte  Micke när det gällde att ta över Tarantino och ge honom ett hem här hos oss nere i Hammar. Micke har två barn, Johan och Sandra. De är 22 och 18 år och bor i Örebro. Micke är 49 år. Sandra pluggar sista året på gymnasiet och Johan jobbar som snickare, precis som sin pappa.

Micke arbetar som snickare i Norge, han åker på söndagar och kommer hem på torsdagar, skönt för matte att ha en stor hund hemma. Micke har haft en jämthund som hette Aida, död sedan ganska många år sedan. Mickes föräldrar har nästan alltid haft hund. Det är Mickes föräldrar Gun-Britt och Sven-Erik som tar hand om Tarantino när Inger arbetar. Där är allt som oftast Mickes systers rotttweilertik, Bessie.😠 Hon kör rejält med Tarantino. Han har fullt upp... Fruntimmer....
Det här är Micke, min husse.

Ida, lillmatte

Min extramatte är lika med min lillmatte. Det är Ida, Jennys lillasyster, hon är 22 år och bor i Örebro. Jag tycker alltid att det är lika kul att få träffa Ida. Hon är en kanonmatte! Hon har sedan ett år en sambo som heter Adam, han är också alla tiders!

Gissa vart Ida arbetar? Hon jobbar på Burger King! Tror ni att jag får massa hamburgare bara för det? Glöm det, det är ingen risk! Det kan hända någon gång, men då är det min orginalmatte som handlar! Tycker att jag borde få gratis burgare varje dag, minst!!

Ida och Adam bor i en liten lägenhet inne i Örebro, jag får knappt rum där, när jag hälsar på. Adam pluggar just för tillfället i Linköping, telefonlinjerna glöder när de talar med varandra i telefon. Adam ska bli något konstigt; evangemangeproducent tror jag att det heter. Det låter nästan som om det vore något man kunde äta! Tror att jag ska tala allvar med Adam!
Jag och min favvo Ida!

Ida och Adam

När jag berättar om lillmatte Ida, måste jag självfallet berätta lite mer om Adam. Ida och Adam har varit tillsammans lite över ett år. De bor som sagt i en liten lägenhet inne i Örebro. I dagarna har de fått ett erbjudande om en tvåa i ett jättefint område i centrala Örebro.

Adam är en hyvens kille, vi kommer jättebra överens! Han är jättesnäll och rolig, gillar att busa med mig, det är det bästa jag vet!

Ida och Adam träffades på Burger-King när de arbetade ihop, så kan det gå, när inte haspen är på!

Matte och jag är i alla fall väldigt nöjda med Idas val. Som jag nämnt tidigare så pluggar Adam i Linköping, han ska plugga 1½ år tror jag att det var.
Adam, Ida och katten Felix.

Micke och Johan

Här håller Micke på att leka frisör på Johan, det var ganska enkelt, det blev total rakning. Fast det blev faktiskt jättsnyggt tycker jag. De hade i alla fall jättekul när de höll på. Johan är 23 år och bor i Örebro, han arbetar som snickare. Han har massor med tjejer, det tycker jag är orättvist!

Så är det att vara hund, sånt får man inte bestämma själv. Det gör andra åt en...
Husse hyvlar till Johans frisyr.

Sandra

Här ligger Mickes dotter Sandra och myser med mig och katten Vilde. Vilde är Jennys katt, en riktig liten retsticka om jag får säga så. När hon kommer till oss i Sverige, tar hon helt över makten här i huset. Katterna som bor här, de skingras för vinden. Här bor bara kattkillar och när den här lilla kattmadamen kommer, då drar de sig undan. Det är lugnast så!

Sandra är 19 år snart, har precis tagit körkort, kom fräsande här för några veckor sedan. Kul! Stort GRATTIS! från mig! Hon är jättesnäll, går sista året på gymnasiet. Går på barn och fritid, arbetar extra på COOP. Se en till som arbetar med mat, tror ni att jag får något? Glöm det!
Jag, Sandra och Vilde, den vilda katten fra Norge....

Tidigare djur

Både Inger och Micke har en viss vana med hundar och djur överhuvudtaget. Jag, Inger hade både hundar och katter under min uppväxt. En tax som hette Tell och en foxterrier som hette Tina, katter som Mirre, Missan och Sotis.

Som vuxen och mamma till egna barn har vi haft undelater, Pelle, Lilla gumman och Molly, indiska takråttor, Råddan, Sixten och en till som jag inte kommer ihåg namnet på, ett marsvin, Brutus och en hamster som hette Assar. Vår rabatt i Solfjädern där vi bodde är full med döda husdjur... Det var stor begravning, vackra kartonger och ompysslande värre med mat och gosedjur. Allt enligt konstens alla regler.

Nu är det Tarantino och hans tre kattkompisar som huserar här i Skyrsta, Hammar i huset Amalienborg.

Här är från vänster; Felix, Alfons och Viking. Alla tre helt vanliga bondkatter.

Första tiden i Sverige

Jag hade knappt mer än hunnit komma till Sverige, förräns jag var tvungen att uppsöka veterinär. Micke o Inger upptäckte att jag hade en klo som var kluven, vad göra? Jo, genast ett besök till våra lokala veterinärer i Askersund, det är två tjejer och de är alla tiders! De gillar mig skarp! Tycker att jag är en riktigt "bra" rottis! Tackar, tackar! Tala om något som vi andra inte vet?

Det var veterinär Chrisitina som behandlade mig, fick en spruta och rätt var det var så damp jag i backen.... Jag fattade inte riktigt vad det var som hände. Efter vad som kändes som en evighet vaknade jag till, riktigt groggy om jag får säga som det var. Tassen i bandage, en stor ful ytterstrumpa.  Värktabletter och pencillintabletter i flera veckor. Vilken start i det "nya landet"! Det värsta av allt var dock TRATTEN! Tänk er, ha en stor klumpig plasttratt runt halsen! Jag är inte så smidig förut, men nu, tänk er!
För att inte tala om mitt yttre, snacka om att skämmas! Matte o husse hade häcken full, förbandet fick inte bli blött-snöglobb ute. Hur lätt var det? Förbandet skulle bytas, klon tvättas, pc-salva på o nytt förband. Vad vi alla slet! Det gick ändå riktigt bra! Klon läkte jättefint! Det var en riktig pärs!!

Den hatade tratten och den stackars tassen. Stackars mig!!!!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Göran | Svar 13.02.2010 12:55

Tja! Nu vet jag hur du har ditt hår! Ha ha.
Har skickat mail via inger.yster@spray, är det mailen till Hammar eller jobbet.
Har du någon annan mail, hem?

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.05 | 11:01

Säger detsamma, det är förfärligt ledsamt..

...
22.05 | 01:30

Förstår din sorg, fick nyligen ta bort min Rottis som
Bara blev 6 år gammal. Han fick cancer i bogen :(

...
18.12 | 10:22

...
11.12 | 03:25

Hej Inger!

Jag har mailat dig.

MVH//Olga

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS